söndag 17 oktober 2010

Hästvantar

Idag har vi varit på ett kombinerat 10-års- och 41-års kalas. Mycket trevlig tillställning på alla sätt. 10-åringen gillar hästar och jag gillar att sticka. Det ledde till att jag stickade ett par hästvantar åt henne. Till en början prövade jag att mönstersticka vantarna men det blev inte bra. Därför stickade jag först vantarna och broderade sedan på hästhuvudet. När det var klart tyckte jag att det behövdes mera mönster på vantarna. Det fick bli tre hästskor och en flätad man. För att få varma och "stabila" vantar stickade jag dem med dubbelt Nallegarn och stickor nr 3,5. Tror nästan att jag skulle kunna sticka ett par likadana åt mig själv, men kanske med ett annat motiv på. Mitt hästintresse svalnade ju trots allt för ca 16 år sedan.


Fialisa
2 kommentarer:

 1. Vad du är duktig att handarbeta! Allt du satt upp hittills har varit jättefint! Du har ett öga för detaljer och så vet jag att du gör det du tar dig för riktigt ordentligt och noggrant =)!

  Hoppas du har det bra!
  Kram,
  Therese

  SvaraRadera
 2. Tack Therese! Jag tycker att det är så roligt att pyssla på med olika saker. Lusten har varit borta ganska länge, men nu är den tillbaka. Kul också att kunna dokumentera vad man åstadkommer. :)

  Kram!

  SvaraRadera