lördag 11 september 2010

Lingonbröd

Gårdagens bakning blev lyckad och jag avslutade fredagkvällen med en kopp te och nybakt lingonbröd. Brödet hör till ett av min favoritbröd. Så här enkelt är det:


3 dl vetemjöl
3½ dl grovt rågmjöl
½ dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk brödkryddor (jag använder anis & fänkål)
1 dl lingonsylt
1 dl mörk sirap
3 dl surmjölk


Blanda alla ingredienser och häll degen i en 1½ liters form. Grädda genast på nedersta falsen i 175 grader ca 50 min. Stjälp upp och låt svalna på galler. 
(Receptet är hämtat ur "Jeposmettonas samlade köksvisdom")

2 kommentarer:

  1. Very najs! Låter bra med ett bröd som inte behöver jäsa, det hinner man kanske till och med baka någon gång!

    SvaraRadera
  2. Mums! Detta bröd ska jag testa ikväll! Tack för tipset!

    SvaraRadera