söndag 12 september 2010

Rödbetskaka

Dagens höjdare var definitivt den saftiga rödbetskakan med glasyr! Morotskaka har jag ju ätit många gånger, men rödbetskaka var en alldeles ny erfarenhet. Hittade receptet i en veckotidning och var helt enkelt tvungen att testa. Kan bara konstatera att det var jättegott!
Kanske du också vill pröva? Här kommer receptet:


Saftig rödbetskaka med glasyr 

5 dl grovrivna färska rödbetor
3 ägg
3½ dl socker
2½ dl matolja
5 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 krm malen muskot (jag lämnade bort det)
1 dl krossad ananas

Till glasyren: 
100 g Philadelphiaost
1 dl smält smör
3 dl florsocker
några droppar rödbetssaft

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker i en bunke. Tillsätt matolja.
3. Blanda i en annan bunke mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, salt och muskot. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner rödbetor och ananas.
4. Häll smeten i långpanna och grädda ca 50 minuter. Låt kakan svalna helt.
5. Rör ihop glasyren, färga den med rödbetssaft och bred ut den över den kalla kakan. Skär i rutor och servera.

Lycka till!

Fialisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar