fredag 29 juni 2012

Tygtavla
Äntligen fick jag det gjort! Jag har länge gått och grunnat på vad jag kunde hänga ovanför soffan i vardagsrummet men inte kommit på nåt som jag varit nöjd med. Jag har sedan tidigare en ganska stor ram som jag brukar spänna upp ett tyg på. Det senaste tyget passade jättebra med höst/vintergardinerna men nu på sommaren kändes det väldigt "murrigt". Jag ville ha något lättare. Så kom jag plötsligt på att jag kunde göra ett tygcollage och spänna upp det på ramen. Idén föddes jag alltså för längesen men först i förrgår kom jag mig för att börja på med projektet. 

Några större restbitar, ett par gamla virkade dukar, en gammal "brickhängare", en byxficka från ett par kasserade linnebyxor och en handgjord virkad spets blev mitt material. Sen fick fantasin flöda. Jag sydde först ihop de större bitarna och placerade sedan ut detaljerna. För att inte sömmarna på de virkade dukarna skulle synas så bra sydde jag fast dem förhand. Och så här blev resultatet. Jag är nöjd! Nu har jag en tavla som passar året om.   

Skön helg!

Fialisa5 kommentarer:

 1. Va kul att få se en liten smygtitt av vardagsrummet!! :D Ja tänkt faktiskt om vi sku ha svängt in idag när vi körd förbi, men det blev inget den här gången. :) Men tro inte ni kommer undan ;) När ni minst anar det så står vi där på trappan och begär en kaffekopp ^^

  SvaraRadera
 2. Underbart tjusig och jättejättevacker!
  Gillar!

  SvaraRadera
 3. Sandra: Välkomna in när som helst!
  Ia: Tack! Roligt att du gillar den!

  SvaraRadera
 4. Va snygg!! Du skapar så vackra saker, Maria! :) kram, Sofie

  SvaraRadera
 5. Tack, Sofie! Kram tillbaka! :)

  SvaraRadera