måndag 21 maj 2012

En ny favorit för vitchokladälskare



Om du gillar vitchoklad och ännu inte har prövat receptet på Kladdkaka med vitchoklad och hallon som fanns i senaste numret av Kyrkpressen så tycker jag definitivt att du ska göra det!
Jag testade receptet igår och gillade det skarpt. Men det är nästan så att kakan är ännu godare idag när den förvarats i kylskåp och är kall. Stort tack till Karin Erlandsson för receptet!


Kladdkaka med vitchoklad och hallon
200 g vitchoklad
200 g smör
3 ägg
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl frusna hallon
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ett bakplåtspapper i en form som rymmer ca 1 liter. Smält vitchoklad och smör i en kastrull (rör om hela tiden). Ta kastrullen från plattan och rör ner ägg, socker och vetemjöl. Rör till sist ner de frusna hallonen. Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Skär kakan i bitar när den svalnat.


Fialisa

5 kommentarer:

  1. Nämen å! Nu blir jag ju väldigt, väldigt glad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va roligt, Karin! Du har så många fina recept!

      Radera
  2. Tusen tack för att du la upp receptet! Jag hittade inte tidningen, det ska finnas i elektronisk version också, men det var så lätt när du hade lagt upp receptet här. :D

    SvaraRadera
  3. Va bra att det kunde vara till hjälp, Bitte!

    SvaraRadera