fredag 12 september 2014

Höstprojekt

Nu när hösten är här kliar det ordentligt i mina "stickfingrar". Dessvärre har jag haft lite problem med min vänstra axel så det har inte blivit så mycket handarbetande den senaste tiden. Men ett par yllesockor har jag åtminstone på gång. Jag stickar dem enligt samma mönster som de långskaftade strumporna som jag stickade förra hösten - men nu stickar jag korta skaft istället för långa. Inspirerad av en av mina kursdeltagare i sommarens kurs Virkligheten använder jag Novitas garn Raita som nu finns i mysiga höstfärger.
 
Jag drömmer om att snart börja med ett större projekt. Min mormorsrutetunika börjar nämligen kännas förbrukad. Jag har använt den massor de senaste vintrarna så nu är den ganska "noppig" och börjar kännas sliten. Jag skulle alltså ha lust att börja på med något liknande. Jag gillade modellen på mormorsrutetunikan så jag tror att jag utgår från den men den här gången får det bli något annat än traditionella mormorsrutor. Vad det blir vet jag inte ännu...

Ska också försöka blåsa lite liv i den här bloggen i höst. Jag handarbetade mycket sparsamt den här sommaren men nu när höstmörkret faller är det roligt att starta olika projekt igen.

Fialisa

3 kommentarer:

  1. Tack Ia! Jag tycker verkligen om färgerna. Det blir riktiga höstsockor.

    SvaraRadera
  2. Hej. Undrar om det fins mönster att köpa på strumporna?

    SvaraRadera