torsdag 29 maj 2014

Enfärgade mormorsrutor

I min värld har mormorsrutor länge varit flerfärgade men nu kan jag konstatera att så inte behöver vara fallet. Visst ligger ju nånting av charm i mormorsrutans brokighet men det blir hur snyggt som helst med enfärgade rutor också. Dessutom blir det ju betydligt färre trådar att fästa! 

Jag hade några nystan restgarn av Novitas 7 Bröder som jag ville göra något av och varken sockor eller vantar kändes lockande. Då kom jag på idén att virka enfärgade mormorsrutor och göra en filt. Jag virkade så långt garnet räckte och konstaterade att det fick bli en babyfilt med 7x5 rutor. Liten men naggande god!

Jag virkade ett varv med fasta maskor och vitt garn runt varje ruta innan jag virkade ihop dem och jag är verkligen nöjd med resultatet.

 Nu drar regnmolnen in över lilla Nykarleby och jag tar min virkning (en till sjal med kärleksknutar) och sätter mig i soffhörnet. Mysigt!

Ha en skön fortsättning på den här Kristi himmelsfärdsdagen!

Fialisa

2 kommentarer:

  1. Ska också göra bebisfilt... Skulle gärna vilja veta hur du virkat ihop rutorna :).

    SvaraRadera
  2. Hej Linda!
    Kul med filtprojekt! :)
    Jag har virkat ihop rutorna på samma sätt som med den här filten: http://frufialisa.blogspot.fi/2015/10/nu-ar-flyktingfilten-klar.html, dvs "zick-zack-virkat" med tre luftmaskor mellan varje nedtag.

    SvaraRadera