Sidor

söndag 12 september 2010

Rödbetskaka

Dagens höjdare var definitivt den saftiga rödbetskakan med glasyr! Morotskaka har jag ju ätit många gånger, men rödbetskaka var en alldeles ny erfarenhet. Hittade receptet i en veckotidning och var helt enkelt tvungen att testa. Kan bara konstatera att det var jättegott!
Kanske du också vill pröva? Här kommer receptet:


Saftig rödbetskaka med glasyr 

5 dl grovrivna färska rödbetor
3 ägg
3½ dl socker
2½ dl matolja
5 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
1 krm malen muskot (jag lämnade bort det)
1 dl krossad ananas

Till glasyren: 
100 g Philadelphiaost
1 dl smält smör
3 dl florsocker
några droppar rödbetssaft

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker i en bunke. Tillsätt matolja.
3. Blanda i en annan bunke mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, salt och muskot. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner rödbetor och ananas.
4. Häll smeten i långpanna och grädda ca 50 minuter. Låt kakan svalna helt.
5. Rör ihop glasyren, färga den med rödbetssaft och bred ut den över den kalla kakan. Skär i rutor och servera.

Lycka till!

Fialisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar