lördag 29 oktober 2011

Virka fritt och virka stort

Tänka fritt och tänka stort - den principen överförde jag på mitt senaste virkprojekt! Det blev en korg för t.ex. garnförvaring. Korgen är gjord av ett gammalt lakan som jag klippt sönder och virkat med virknål nr 8 och fasta maskor. Korgens diameter är 32 cm och höjden ca 34 cm. Jag har inte stärkt korgen utan tänker att den får stadgas av sitt innehåll. Det verkar fungera fint.


Skön helg!
Fialisa

söndag 9 oktober 2011

Favoritskjortan i ny tappning

I somras fick jag en liten utmaning av en av mina svägerskor. Hon gav mig en utnött skjorta från slutet av 1990-talet. På den tiden var skjortan hennes favorit och därför har hon inte kunnat slänga den trots att den sett sina bästa dagar. Utmaningen bestod i att jag skulle göra något nytt av skjortan. Jag tänkte direkt att jag ville göra något användbart av den så att den kommer i användning igen. 





Igår satte jag saxen i skjortan och fixade till två saker av den. För det första gjorde jag en rund korg som man kan ha ett som annat i. Där kan man t.ex. förvara foton, brev, vykort eller andra minnen. Eller varför inte använda korgen som ytterkruka åt en blomma? Då är det förstås viktigt att ha en tät kruka inuti.

Efter att jag sytt korgen fanns både tid och tyg kvar så då gjorde jag också ett näsduksfordral som min svägerska kan ha i handväskan. På det sättet får hon ju ha med sig favoritskjortan hela tiden! 


Av skjorttyget finns ännu några bitar kvar, men vad det ska bli av dem vet jag inte. Det återstår att se.


Fialisa